Lån boka
Om boka
Måltidet er en av bærebjelkene i vår kultur. Det virker direkte inn i de fleste deler av samfunnet vårt. Enten det dreier seg om helse og ernæring, naturressurser, handel og økonomi, eller det sier noe om nasjonal tilknytning og sosial tilhørighet, er mat en sentral faktor. Men den menneskelige smak er ikke begrenset til vår appetitt på det spiselige. Smaken kan være bestemmende for hvordan vi ønsker å fremstå for omverdenen, eller våre valg av kunstuttrykk. Professor i allmenn litteraturvitenskap Knut Stene-Johansen, har i denne boken satt smaksbegrepet under lupen. Han undersøker om det finnes noen felles standard for smak, hvordan smak forholder seg til begreper som fornuft og følelser og om hvordan smaken lar seg påvirke og endres. Utstyrt med en god blanding av eksempler fra eget liv, så vel som en god dose estetisk teori, tar Stene-Johansen leseren med på et filosofisk, estetisk og fysiologisk dypdykk inn i smaksbegrepet. Omtalen er utarbeidet av BS.