85 oppskrifter på tradisjonell gresk mat fra Lesvos. Her er vegetarretter, retter med fisk og skalldyr, kjøttretter, og oppskrifter på tradisjonelle kaker. Daphne vever oppskriftene sammen med små historier fra sitt eget liv og tar oss med til en tid da et godt måltid var mye mer enn bare å spise. Det er mye å like med Hellas: historien, landsbyene, naturen, oliven, olivenolje, vin, ouzo, menneskene vi møter og selvfølgelig maten. Matkulturen på Lesvos representerer gresk tradisjonsmat påvirket av smaker fra Tyrkia og Midtøsten. Daphnes mat er enkel å lage, med smakfulle kombinasjoner av råvarer og krydder som bygger på hennes erfaring med tradisjonsmat og gamle oppskrifter, slik hun husker rettene ble servert i det store huset i Petra. Men før du begynner, et viktig tips: Glem nøyaktige mål. Bruk mer av det du liker. Liker du mynte? Bruk mer mynte. Ikke vær redd for å eksperimentere med krydder og urter.