Hamsunkokeboka

Kokebøker  •  Voksne

Hamsunkokeboka

Inge Fagerbakk

2010

Lån boka

Tilgjengelig som:

Om boka

  • Knut Hamsun (forfatter), 1859-1952
  • Matlaging - Norge
Fra gjennombruddet med Sult (1890) og til og med På gjengrodde stier (1949) maules kopiøse mengder av både salt og søtt i Hamsuns forfatterskap. I tillegg drikkes det, alt fra hårvann til champagne - og det meste der i mellom. Hverken Hamsun eller romanfigurene han sympatiserer med, har noe til overs for utspekulert nymotens mat, som hermetikk og makaroni. Nei. Vi lever av korn, av fisk, av kjøtt. Og potet. I Hamsunkokeboka møter vi en mangfoldig forsamling fra Hamsuns litterære univers og deres mat og drikke. Her finner du også oppskrifter på retter som får deg til å kjenne deg hjemme. Selv om du er borte. Altså i ditt ess, som Hamsun sa det. Forfatteren Inge Fagerbakk spiser selv gjerne utspekulert mat, men foretrekker rødvin framfor champagne. For tiden skriver han videre, og livet lever.

Utgaver

Kontakt

Færder kommune
Tønsberg kommune
Ansvarlig redaktør: Biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content