Det biodynamiske jordbruket har som mål å dyrke sunn mat på en måte som ivaretar både jorda og vår egen fremtid. Med utgangspunkt i en antroposofisk tankegang og basert på forskningsresultater, vil denne boken vise vei ut av et ensidig industrialisert jordbruk og en matproduksjon som bidrar til vår tids miljøproblemer. Boken henvender seg til nysgjerrige forbrukere, hageeiere, gårdbrukere og studenter som ønsker å vite hva biologisk-dynamisk jordbruk er. Den er inndelt i følgende hovedkapitler: Antroposofi; Den biologisk-dynamiske gården; Jord, lys klima og plantevekst; Den fruktbare og levende matjorda; De biologisk-dynamiske preparatene; Kompostering og gjødsling i praksis; Plantens hemmeligheter; Frø og planteforedling; Biologisk-dynamisk forskningsvirksomhet; Ernæring; Mat i praksis. Forfatteren er biolog med doktorgrad innen jordkultur og prosesser i jord ved Universitetet for miljø- og biovitenskap.