Pilegrimsleden

Samtale, debatt og foredrag
Voksne

En grenseløs vandring mot indre stillhet i en urolig tid

Fotografi av Cathrine Stangebye Engebretsen
Foto: Rune Nordseter
Fotografi av Cathrine Stangebye Engebretsen
Foto: Rune Nordseter
Fotografi av Cathrine Stangebye Engebretsen
Foto: Rune Nordseter

Avlyst

Dato

onsdag, 23. oktober

Tid

18:00 - 19:00

Sted

Arrangør

I samarbeid med Vestfold fylkeskommune og Folkehelsekonferansen.

Å vandre pilegrim i Norge er en reise gjennom historie, tradisjon og kultur. En pilegrimsvandring er ofte like mye en indre som en ytre reise. Tunsbergleden fra Larvik til Oslo er del av St. Olavsvegene til Trondheim og er basert på historiske kilder.

Pilegrimsfenomenet er en del av alle de store religiøse tradisjonene på jorda i dag, og handler som regel om reise eller vandring mot et hellig sted for å be, takke eller gjøre bot. Pilegrimsreisene utgjør en av verdens største reiselivssegment.

I Europa har det i moderne tid vokst frem tradisjoner for sekulær og livssynsnøytral pilegrimsvandring, og de norske pilegrimsledene er tilrettelagt for alle, uansett livssyn og motivasjon. For mange langvandrere ble reisen noe langt større og viktigere enn de var forberedt på, noe som kan være vanskelig å sette ord på. Svarer pilegrimsvandringen på et grunnleggende åndelig behov hos mennesker?

Hør Cathrine Stangebye Engebretsen, rådgiver i Kulturarv, Vestfold fylkeskommune og styremedlem i Cultural Route of St Olav Ways, en Europeisk kulturrute, fortelle om dette spennende temaet.

Relatert litteratur