Til leseforslag
Omslag: "Oskar og eg : alle plassane vi er : roman" av Maria Parr

Barn

Oskar og eg

Parr, Maria2023

RomanerSøsken Undring – filosofi
Bestill

Anbefaling

En hjertevarm høytlesningsbok for store og små!

Varmt, humoristisk og realistisk om hverdagen til et søskenpar på åtte og fem. Boka er som skapt for høytlesning på sengekanten, med korte kapitler som kan leses som små historier i seg selv. I Oskar og eg trer man inn i et hverdagsunivers som man ikke ønsker å forlate.

Glem fabeldyr, magiske verdener og eventyrlige oppdrag. Bli med på en reise til en liten vestlandsbygd – livet der kan være ganske magisk, det også!

Om boken

I Oskar og eg møter vi storesøster Ida og veslebror Oskar. Det er Ida som fortel historia, men den viltre og eigenrådige Oskar speler stadig hovudrolla i forteljingane hennar. Det handlar om lengten etter ein trampoline, om elvesafariar i vårsola og forsvunne vampyrar i haustmørket. Om hytter som er mindre enn ein hugsa, og cupcakes-kioskar som er finare enn forventa, om forandring og sakn, om melis og mold. Og om leik på lat og på ekte. Maria Parr har skrive ei fartsfylt og varm høgtlesingshistorie om det å vekse til og sjå livet i eit anna lys enn ein gjorde før. Oskar og eg er ein hyllest til kvardagen, til søskenforhold og til alle dei plassane vi er. Forteljing for småtrinnet.

Kontakt

Færder kommune
Tønsberg kommune
Ansvarlig redaktør: Biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content