Til leseforslag
Omslag: "I seng med fienden, eller Venus' forbannelser : : skrekkelige fortellinger om kjønnssykdommer" av Ellen Støkken Dahl
Voksne

I seng med fienden, eller Venus' forbannelser

Ellen Støkken Dahl

Kjønnssykdommer
Bestill

Anbefaling

Visste du at herpesviruset er eldre enn mennesket selv?

Jeg trodde jeg aldri skulle bli så fascinert av å lese en bok om kjønnssykdommer, men Ellen Støkken Dahl drar frem den ene sykdommen etter den andre og skriver om dem på en utrolig engasjerende og humoristisk måte! Kan anbefales til alle som har likt "Gleden med skjeden" og "Sjarmen med tarmen".

Om boken

På en lettlest og engasjerende måte, tar boken for seg kjønnssykdommer som HIV, klamydia, gonoré og syfilis, og alle andre skumle lidelser i denne regionen du forhåpentligvis ikke har hørt om eller vært utsatt for. Leserne vil få forskningsbaserte svar på alle sine spørsmål om kjønnssykdommer, sjokkerende fortellinger fra medisin- og forskningshistorie, et innblikk i mikroorganismenes liv og kunnskap om hva vi kan gjøre for å stoppe dem. Både leger og befolkningen som helhet har en jobb å gjøre, men for å gjøre den jobben trenger vi en god dose folkeopplysning. Med uttalelser som «nesten alle mennesker har herpes», «klamydia kan gjøre deg blind» eller «at en norsk lege forsøkte å behandle syfilis med puss fra syke katter for bare litt over hundre år siden» er bokens mål å knuse veletablerte myter og misforståelser, fjerne skam og stigma og samtidig gi den leserne et innblikk i medisinske problemer knyttet til seksuelt overførbare infeksjoner. Å lære mer om sykdommene vil kunne bidra til å spre forståelse og aksept, og pasienter med vanlige problemer vil kanskje føle seg litt mindre alene.

Kontakt

Færder kommune
Tønsberg kommune
Ansvarlig redaktør: Biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content