Til leseforslag
Omslag: "Dronningen" av Anne Gunn Halvorsen
Ungdom

Dronningen

Anne Gunn Halvorsen

RomanerKjærlighet Kongehus
Bestill

Anbefaling

Troverdig, sårt og vakkert om å være skeiv, forelska og redd - og å savne mamma!

6. boka i serien "Halve kongeriket" og denne gangen blir vi bedre kjent med Fanny og hvordan det er å være ung, skeiv og ha en mamma som ikke er interessert i deg, og bor i Kina.

Fanny har opplevd å bli slått ned, og sliter med å håndtere opplevelsen i etterkant. Hun har brukt de siste månedene på TikTok; hun leser om hatkriminalitet og om skeive som blir angrepet rundt omkring i verden. Så selv om vennene hennes syns det er kult at Fanny er skeiv, er hun redd! Og selv om ex-en Julie er supersøt og sjarmerende og Fanny bare vil være sammen med henne, er det ikke så lett.

Du kan fint lese denne boka uten å ha lest de andre først, men jeg anbefaler å begynne på første boka. Da har du lesestoff en god stund!

Om boken

Alle synes det er kult at Fanny er skeiv. Alle utenom henne selv. Når Fanny møter Julie igjen, slår hjertet raskere. Men sist de prøvde å være kjærester, endte det hos politiet. Fanny satte strek, orket ikke bråket. Så hvorfor er den høylytte jenta alt hun greier å tenke på? «Dronningen» er en moderne kjærlighetshistorie om ny stolthet, gamle fordommer og om å finne seg selv i enden av regnbuen. Dette er sjette bok i serien «Halve kongeriket». Fortelling for ungdomstrinnet.

Kontakt

Færder kommune
Tønsberg kommune
Ansvarlig redaktør: Biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygget med Libry Content