Unik utstilling om japansk kultur og historie på biblioteket i Tønsberg

09.09.2022

Fra onsdag 21. september til torsdag 13. oktober har du mulighet til å oppleve en spennende og eksotisk utstilling på Tønsberg og Færder bibliotek.

Drømmer du om å se japanske templer og hager? Denne høsten har du muligheten. Takket være et godt samarbeid med Japans ambassade i Norge har vi fått låne miniatyrer av noen av de flotteste templene og hagene Japan har å by på. Templene er på FNs verdensarvliste og de er unike i sitt slag. I tillegg har vi gleden av å presentere vakre japanske dukker. Dukkene er en viktig del av landets kulturhistorie, og er knyttet til festivaler og japansk hverdagsliv. 

Utstillingen inneholder også ulike masker. Masker har alltid hatt en spesiell betydning i Japan. De har blitt brukt i folkereligiøse ritualer og i teater som noh og kabuki. 

I tillegg til gjenstandene fra ambassaden har vi, av en privat eier, vært så heldige å få låne kunstbøkene: One hundred masterpieces of Japanese pictorial art volume 1 og 2 fra 1909. Volume 2 kan blas i ved fremvisning av lånekort i skranken i betjent åpningstid.  

Masker, templer,dukker og kunstbøker er bare noe av det du kan se på denne utstillingen. Få også med deg alt det som skjer på bibliotekene fra 1. – 9. oktober, da har vi en storstilt feiring av japansk kultur og historie.

Les mer om utstillingsgjenstandene her.

Translate »