Profetien

mandag 12. juli 2021

Bokfakta:

Tittel:
Profetien
Forfatter:
Maggie Stiefvater
Utgivelsesår:
2018

Hvis du kysser ditt livs kjærlighet, vil han dø.

Hvert år står Blue sammen med sin klarsynte mor på kirkegården mens de som snart skal dø, gis til kjenne. Blue ser dem aldri selv. Men i år kommer en skygge ut av mørket og snakker til henne. Senere ser hun den samme gutten på Aglionby, den lokale privatskolen. Skal hun advare ham?

Blue trekkes mot Gansey og gjengen hans; Adam som er smartere og snillere enn noen av dem og har tre jobber for å beholde plassen sin på privatskolen; Ronan som er like sint på verden som han er lojal mot de han regner som familie; Noah som ofte forsvinner mystisk til merkelige tider; og Gansey selv, som jakter på en eldgammel sovende konge som om livet hans er avhengig av det.

Dette er året da alt i Blues liv forandres. Dette er året hun dras inn i ravneguttenes verden. Dette er året hun vil oppdage at magi virkelig eksisterer. Og dette er året hun blir forelsket.

Profetien er første bok i Ravnekretsen, en urban fantasy på fire bøker med sterke karakerer, en underholdende fortellerstemme og et spennende magisk mysterium.

 

Anbefalt av Stine-Louise 

 

Translate »