Den nye musikkavdelingen

17.02.2021

“Vi på Tønsberg og Færder bibliotek har som mange andre folkebiblioteker tatt konsekvensen av at færre låner cd-er med seg hjem, men isteden for å kvitte oss med samlingen forsøker vi å revitalisere den ved å lage et dedikert rom til musikk, en liten musikkavdeling der alt dreier seg om musikk.”  (https://www.musikkbibliotek.no/)

Og for et rom det har blitt 🙂 Du finner musikkrommet i underetasjen!
Du kan lese hele artikkelen om musikkrommet her.

 

Gjennom Dypdykk i musikkhistorien har musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen og Tønsberg og Færder bibliotek hatt en satsning på å formidle musikk, og nå satser biblioteket på å nå enda flere med sitt musikktilbud gjennom et eget rom tilegnet musikk.

 

Onsdag 16. desember var det en høytidelige åpning av Musikken med ordfører Anne Rygh Pedersen som kassettbånd-klipper. Det tidligere Vestfoldrommet i underetasjen er pusset opp og musikken er flyttet inn, sammen med musikkbøker, musikkfilmer og to lyttestasjoner. Det blir også stasjoner hvor man kan lage musikk selv.

Ved inngangen til Musikken henger en tegning av Jahn Teigen tegner av Morten Helstrøm.

Musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen håper rommet vil inspirere både musikkinteresserte og andre til musikklytting og til skaping av musikk. Rommet vil være åpent i hele åpningstiden.

 

 
Translate »