Nørd

tirsdag 29. desember 2020

Bokfakta:

Tittel:
Nørd
Forfatter:
Mina Lystad
Utgivelsesår:
2018

Nørd er skrevet av Mina Lystad og handler om Marie. Marie har en mor som er blogger og går i klasse sammen med Heddy. Heddy er kul og vet hvordan man skal sette opp håret sånn at det blir utrolig fint. I tillegg har Heddy tusenvis av følgere på instagram.

Marie derimot er relativt klønete og helt vanlig. Da klassen til Marie og Heddy får beskjed om at de skal skape et internettfenomen. Sammen med bestevennen Espen, så lander Marie på å bruke sin klønete side. #nørd oppstår. Det ingen som forventer at akkurat internettfenomenet til Marie som skal ta av. 

Etter hvert som Marie blir med populær så må hun ta et valg. For hvor langt er Marie villig til å gå for å mer populær? Kan hun virkelig fortsette å være venn med Espen nå og hvorfor forteller han ikke noe om hva som skjer med han?


Nørd tar opp flere viktige temaer, som å finne seg selv, vennskap, hvem er man lojal til og tilhørighet. Boken er spennende og veldig lett å lese, fordi man må finne ut hva som skjer. Anbefales til lesere fra 6. trinn.

Translate »