Til tjenester og tilbud

For elever og lærere

Den kulturelle skolesekken

Vi ønsker alle 2. klassinger i Revetal og alle 3. klassinger i Tønsberg til klassebesøk

Illustrasjonsfoto av klassebesøk
Foto: Tønsberg og Færder bibliotek

DKS på Tønsberg og Færder bibliotek

Tønsberg og Færder bibliotek ønsker alle 3. klasser i Færder velkommen til bibliotekbesøk!

Program for besøket:

  • Klassen og lærere blir tatt imot av en bibliotekar og alle samles på Bjørneboe i barneavdelingen
  • Informasjon om biblioteket
  • Bokprat og høytlesing
  • Utdeling av lånekort
  • Omvisning i barneavdelingen

Programmet med bibliotekar vil ta ca 30 minutter. Det er opp til den enkelte klasse hvor mye tid de vil bruke på bibliotekbesøket. Vi anbefaler at elevene får noe tid på egenhånd til å låne bøker og eventuelt spise, det bør settes av 1 time til dette. 

Viktig: De elever som ønsker lånekort må fylle ut skjema for dette og en foresatt må skrive under. Skjemaene må leveres biblioteket minst 1 uke før besøket slik at vi unngår stor belastning i skranken på selve besøksdagen. Lånekortene lages på forhånd og elevene får dem når de kommer.

Vi gjør oppmerksom på at foreldrene er ansvarlige for alt som lånes på barnas lånekort. Det er derfor viktig at bøkene blir tatt med hjem og ikke blir oppbevart på skolen slik at foreldrene mister oversikten over barnas lån.

Låneregler

Les mer om Den kulturelle skolesekken

Ta gjerne kontakt med oss i barneavdelingen hvis dere har spørsmål i forbindelse med bibliotekbesøket. E-post: barn@tnb.no

DKS på Revetal bibliotek

Hver vår inviterer Revetal bibliotekalle 2. klassinger ved skoler i tidligere Re kommune til å besøke Revetal bibliotek, som en del av Den kulturelle skolesekken.

Målet er å få elevene til å bli kjent med sitt lokale bibliotek og bli oppmuntret til å bli aktive lesere. Elevene får en omvisning av biblioteket slik at de vet hvor ting er. Vi snakker om bøker og leser for elevene for å inspirere. Elevene blir invitert til en forestilling i Black Box’en med en forfatter for å gjøre bøker enda mer levende.

Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Ansvarlig redaktør: Biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen
Færder kommune
Tønsberg kommune
Bygget med Libry Content