Lytt til musikk via Naxos

20.11.2020
Gjennom bibliotekets abonnementet på Naxos Music Library så har du som låner, med nasjonalt lånekort, tilgang til denne fantastiske musikkbasen hjemmefra. Du har også tilgang til Naxos Video Library. Biblioteket har 5 lisenser, så 5 lånere kan bruke den samtidig.

Naxosbasen, som den ofte kalles på norsk, har et hovedfokus på klassisk musikk og basen inneholder over 140 000 utgivelser fordelt på mange hundre plateselskaper. Også norske plateselskaper som Simax og Aurora.

Naxos Music Library er et ypperlig supplement til bibliotekets fysiske platesamling, og nå som biblioteket har fått en egen side for musikk og musikkformidling kommer det til å bli flere tips fra denne basen.

Basen inneholder mye mer enn klassisk musikk og det jeg vil trekke frem i dag er den flotte samlingen med filmmusikk som er der. Filmmusikk utgitt på plateselskapene Sony og Varese Sarabande. Sistnevnte har spesialisert seg på å utgi eller gjenutgi soundtracks fra tv-serier og filmer med flere av de viktigste filmmusikkkomponistene i historien som f. eks. Elmer Bernstein, Bernard Herrmann og Danny Elfman. Her er mye gull!

Logg inn først med nasjonalt lånenummer (begynner på N og noen nuller) på denne lenken: Naxos Music Library

Når du er logget inn kan du klikke på eksemplene under:

Elmer Bernstein’s soundtrack til “Ghostbusters” (1984) og “To kill a mockingbird” (1962)
Alan Silvestri’s filmmusikk til “Tilbake til fremtiden I,II & III” (1985/1989/1990)
Bernard Herrmann’s filmmusikk til “The day the earth stood still” (1951) og “Psycho” (1960)
Danny Elfmann’s soundtrack til “Pee-Wee’s big adventure” (1985) og “Goosebumps” (2015)
Thomas Newman’s soundtrack til “Tolkien” (2019)
Alex North’s filmmusikk til “A streetcar named Desire” (1951)

Translate »