Leseutfordring i juli – les en bok om å reise

22.07.2022

I 2022 utfordrer vi deg til å lese bøker som du kanskje ellers ikke ville ha oppdaget eller lest.
Hver måned vil ha sitt tema eller sjanger, og for at du skal komme i gang med lesingen vil vi komme med lesetips hver måned.

Januar: Les en bok utgitt det året du er født
Februar: Les en bok om en kjent person
Mars: Les en veldig tynn eller veldig tykk bok
April: Les en bok med fugler på forsiden eller i tittelen
Mai: Les en bok av en østeuropeisk forfatter
Juni: Les en skeiv bok
Juli: Les en bok om reise
August: Prisvinnere
September: Les en bok om mat
Oktober: Les en skremmende bok (fra virkelighet eller fantasy)
November: Les en nynorsk bok
Desember: Les en bok som har hatt null utlån

Hilde anbefaler:

Å gå med kølle

Karen Røise Kielland; tegninger og kart: Tom Mason

I 1841 dro Cathrine Hermine Kølle fra Hardanger til Venezia. Underveis skrev hun dagbok. Med dagboka som guide reiser Røise Kielland samme vei. Det meste av turen tilbakelegger hun til fots. Resultatet har blitt denne interessante og innholdsrike boka; full av personlige refleksjoner, utdrag av Kølles dagbok, fotografier og faktaopplysninger. Kanskje du får lyst til å gå gjennom Europa med telt og ei gammel reisedagbok?

Solsøsteren - Lucinda Riley

Alt dette er Tokyo

Ina Strøm

Bokas 12 kapitler tar utgangspunkt i hver av Tokyos bydeler. Bydeler som er overraskende forskjellige. Tokyo har bydeler for alle. Her finner du alt fra det vakre, rolige og litt gammelmodige til det høypotente og ungdommelige, i tillegg til alt i mellom. “Alt dette er Tokyo” er en interessant og kunnskapsrik bok om Japans hovedstad. Boka passer fint som en reiseguide til Japan, enten du faktisk reiser dit, eller om du, som jeg, “liksomreiser” fra godstolen hjemme.

Solsøsteren - Lucinda Riley

Mannen som elsket Sibir : en sommerfuglsamlers erindringer fra Øst-Sibir

Roy Jacobsen og Alleliese Pitz

På slutten av 1800-tallet streifa Fritz Dörries rundt i Sibir. Han jakta og fanga det meste av dyr og fugler, men det var særlig sommerfugler som interesserte han. Dörries skrev dagbok om opplevelsene og det er dagboka som danner grunnlaget for denne  romanen. Boka har blitt en vakker, velskrevet og spennende fortelling om en fascinerende mann i et ugjestmildt klima. Hendelsene er skildra på en sånn måte at vi nærmest selv kjenner frosten bite i kinna og ser hjorten gjennom geværsiktet.

Bente anbefaler:

Stine anbefaler:

Solsøsteren - Lucinda Riley

Nå stikker jeg! : en sofagris på pilegrimsferd

Han-Peter Kerkeling 

Hape var en overvektig, overarbeidet sofagris. Etter suksess som komiker strevde han med å finne mening i hverdagen. Han stakk fra alt det kjente la ut på en spennende reise. 

En morsom, ettertenksom bok om mennesker man møter og livet generelt sett.

Solsøsteren - Lucinda Riley

Inn i villmarken

Jon Krakauer

Christoffer McCandless selger alt han eier og begir som en strabasiøs tur inn i Alaskas villmark. Hva er det som driver han ut på denne turen? Og hvordan kan man egentlig overleve i vilmarken med bare de 4,5 kiloene med ris som han tar med seg? En bok om kampen mot sine indre og ytre demoner, og en bok om kampen for å leve det livet man selv ønsker.

Regine anbefaler:

Solsøsteren - Lucinda Riley

On the road

Jack Kerouac

«På kjøret» utkom i USA i 1957, og forårsaket ikke bare en litterær storm; romanen skapte rystelser i hele samfunnet. Her finnes ikke et korn av det offisielle amerikanske glansbildet med 50-tallets prektige kjernefamilie, dydig moral og flittig arbeidsinnsats. I sin sterkt biografiske roman forteller Kerouac om bohemene som krysser kontinentet, som reiser uten mål, en reise så vel i det ytre som i det indre. Deres livsførsel er neppe egnet til å sjokkere i dag. Men på 50-tallet ble denne utilslørte beretningen om et undergrunnsmiljø med jazz og dop, sex og fart, oppfattet nærmest som et angrep på alle de amerikanske verdiene.

Boken er oversatt til norsk med tittelen På kjøret og filmatisert i 2021. Du kan låne filmen på biblioteket. Det heter On the road

Solsøsteren - Lucinda Riley

Den tapte byen Z : en beretning om dødelig besettelse i Amazonas

David Grann

Den tapte byen Z er fantastisk beretning om en eventyrer og vitenskapsmannen Oberst Percy Harrison Fawcett, og om en tid for store oppdagelser. Han var overbevist om at dypt inne i jungelen fantes spor av en stor, gammel sivilisasjon, som han kalte «byen Z».

Vi kan ikke vite om Fawcett fant noe av det han lette etter, men hans biograf David Grann blir kjent med oppsiktsvekkende nye funn dypt inne i jungelen.

Translate »