Lesekampanje for voksne – se en film eller serie i november

01.11.2021

I 2021 utfordrer vi deg til å lese bøker som du kanskje ellers ikke ville ha oppdaget eller lest.
Hver måned vil ha sitt tema eller sjanger, og for at du skal komme i gang med lesingen vil vi komme med lesetips hver måned.

Visste du at du kan låne dvd’er på biblioteket? Eller at du kan bruke lånekortet til å streame filmer. Med lånekort fra Tønsberg og Færder bibliotek kan du bruke på filmbib.no og filmoteteket.no for å streame filmer! I november har vi fokus på filmer og serier, og her er noen anbefalinger fra oss.

Flere tips finner du på:
Filmanbefalinger 

 

 

Januar: Krim
Februar: Dikt
Mars: Sakprosabok
April: Ungdomsbok
Mai: En bok med handling fra Vestfold
Juni: Kjærlighetsroman
Juli: Lytte til en cd
August: Tegneserie
September: En bok som er skrevet av en asiatisk eller afrikansk forfatter
Oktober: Fantasy
November: Se en film eller serie
Desember: Endelig jul – hvilken film, serie, musikk eller bok får deg i julestemning?

Hilde:

Peaky Blinders (serie)

Vi møter den beryktede familien Shelby i 1920-tallets Birmingham. Gjengen ledes av den ambisiøse Tommy, som ikke skyr noen midler for å komme opp og fram i verden. Vi blir tatt med til en verden der skuddene sitter løst, skurkene er velkledde og konfliktene store.  Serien er basert på den sanne historien om Peaky Blinders, en berykta gjeng som herjet i Birmingham fra ca 1890. Serien består av totalt fem sesonger.

Parasitt (film)

Parasitt er en fabelaktig blanding av sjangere som ender i en historie man både kan le og grøsse av. Filmen kommenterer på en tragikomisk måte gapene mellom fattige og rike i samfunnet. Vi er i Korea der en fattig familie prøver å leve og overleve. Alt endres da datteren i familien får jobb hos en rik familie. Dette er mørkt, morsomt, absurd og tankevekkende.

The fall (serie)

En seriemorder er løs i Belfast. En dedikert etterforsker er på sporet. Jakten har begynt. Serien er ulidelig spennende samtidig som vi blir godt kjent med både etterforsker og forbryter. Lån serien, kryp opp i sofaen og gjør deg klar for noen nervepirrende timer. 

The fall kan også ses på tv.nrk.no

 

 

Halvor:

Transit (film)

Transit er basert på en roman fra 1944 som foregår under andre verdenskrig. 

Vi følger Georg, som har rømt fra tysk konsentrasjonsleir, på flukt gjennom Frankrike. Han øyner muligheten til å komme seg ut av et tyskokkupert Paris til Marseille og kanskje videre med båt til Mexico.

I filmversjonen er all tidskoloritt fjernet, og vi opplever et tidløst univers som like gjerne kan være vår egen tid. Dette gjør Georgs opplevelser skremmende aktuelle – det kunne vært nå, og det kunne vært oss.

Finnes også på filmoteket.no

Stine-louise:

Knives out (film)

En rik familie. En død patriark. Alle er mistenkte. Et mord-mystrie der Hvorfor og Hvordan er mer interessante enn Hvem.

Høydepunkter inkluderer Daniel Craig som en etterforsker med en ubeskrivelig amerikansk dialekt, Chris Evans i strikka gensere, en assistent som bruker det faktum at hun ikke kan lyve til sin fordel, og en hel vegg av kniver. Et litt annerledes men absolutt fascinerende mord-mysterie!

ole christian:

Danser med ulver (film):

Filmen er basert på boka Dances with Wolfes av Michael Blake. Filmen kom i 1990.

Året er 1863 og borgerkrigen raser i USA. Offiseren John Dunbar (Kevin Costner), blir såret under et slag, og etter en særdeles tapper handling på slagmarken, får han velge sin neste beordring. Han velger å reise så langt bort fra krigshandlingene som han bare kan og ender på et forlatt fort langt ute i indianerland. Her lever han alene bare med en hest og en nysgjerrig ulv som selskap. Etter en stund får han kontakt med indianerne. Han lærer språket deres, og får med tiden såpass sans for deres livsstil at han konverter til Sioux. Etter en stund blir han imidlertid innhentet av sin egen fortid, når en gruppe soldater kommer til hans avsidesliggende fort. Han blir tvunget til å velge side. Han velger siouxene og kjemper på deres side. Han blir tatt til fange av soldatene på det gamle fortet, men blir  frigitt av sine indianervenner. Filmen slutter med at han må rømme med familien for ikke å bli fanget på nytt.

Jeg synes det er en veldig bra film selv om den er over tre timer. Tiden går fort.

Translate »