Lesekampanje for voksne – les en kjærlighetsbok i juni

09.06.2021

I 2021 utfordrer vi deg til å lese bøker som du kanskje ellers ikke ville ha oppdaget eller lest.
Hver måned vil ha sitt tema eller sjanger, og for at du skal komme i gang med lesingen vil vi komme med lesetips hver måned.
Og vi vil gjerne vite hva du leser hver måned, kommenter gjerne nederst på denne siden og du kan være med i trekningen av en bokpremie.

I juni utfordrer vi deg til å lese en bok om kjærlighet! Den kan være vakker, sår, vidunderlig, varm, sprudlende, kriblende, full av lengsel og sorg! Den kan kjennes i ulike deler av kroppen eller fylle deg helt. Kjærlighet kan komme i mange former, til deg selv eller andre. Under finner du noen tips til kjærlighetsbøker fra oss som jobber ved biblioteket. Vi har også laget en utstilling på biblioteket med flere bøker.

 

Januar: Krim
Februar: Dikt
Mars: Sakprosabok
April: Ungdomsbok
Mai: En bok med handling fra Vestfold
Juni: Kjærlighetsroman
Juli: Lytte til en cd
August: Tegneserie
September: En bok som er skrevet av en asiatisk eller afrikansk forfatter
Oktober: Fantasy
November: Se en film eller serie
Desember: Endelig jul – hvilken film, serie, musikk eller bok får deg i julestemning?

britt:

Guernsey forening or litteratur og potetskrellpai / av Mary Ann Shaffer
Bakteppet for denne boken er den tyskokkuperte øya Guernsey under 2. verdenskrig. I brevromanen møter vi et brokete persongalleri som alle på sin måte prøver å leve livene sine så normalt som mulig under tyskernes styre. I nødens stund blir foreningen for litteratur og potetskrellpai stiftet og en gruppe mer eller mindre leselystne mennesker står sammen mot hverdagens utfordringer i tillegg til at de også samles rundt bokens magiske kraft. Boken er full av varme, spenning og dramatikk.

Boken er også filmatisert. Du kan låne DVD’en på biblioteket.

Stine:


En dag av David Nicholls
Emma og Dexter møter hverandre natten etter siste eksamen og en helt spesiell kjærlighetshistorie ser dages lys. De skilles dagen etter med løfte om å møte hverandre den samme dagen hvert år, og vi følger dem i 20 år og får med oss alt som skjer, både med dem og samfunnet rundt. Og det store spørsmålet er jo om det blir dem? Morsomt, lett og veldig fint!

Denne boken er filmatisert og du kan låne DVD’en hos oss på biblioteket!

Maria & Jos´e av Erlend Loe
Denne boken er lett å elske! José bor inne i Marias øre og gjør alt for at Maria skal ha det bra. Han vedlikeholder kroppen hennes innenfra og han elsker Maria overalt! Dette er en av de fineste kjærlighetshistoriene jeg vet om den varmer godt!

Velkommen til Floras kafè av Jenny Colgan
Forlaget skriver:
“Flora MacKenzie har aldri sett seg tilbake etter at hun forlot den lille, stille byen hun vokste opp i. Der vet alle hvem hun er, og ingen ser ut til å ville la fortiden være fortid. I det pulserende bylivet i London kan hun derimot være helt anonym – og gi etter for den håpløse forelskelsen i den kjekke, men arrogante sjefen Joel. Da en viktig arbeidsoppgave likevel tvinger Flora tilbake til øya, innser hun at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes.”

Lettlest koselig bok, med mye LOVE! Absolutt en sommerbok.

Tale:

Og ditt navn er mitt av André Aciman
Vi følger en sommerforelskelse på den italienske rivieraen på 80-tallet. Sytten år gamle Elio tilbringer sommeren med foreldrene sine, hvor dagene går i tennis, piano og lesing. Da den amerikanske studenten Oliver kommer for å besøke familien, oppstår det følelser mellom de som Elio ikke var helt forberedt på. En vakker roman som skildrer romansen mellom Elio og Oliver på en rå og hjerteskjærende måte. En av mine sommerfavoritter!

Hilde:

Svar på brev fra Helga av Bergsveinn Birgisson
Sauebonden Bjarnes liv går mot slutten. Men før han kan legge ut på den siste reisen må han ta et oppgjør med seg selv; de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke levde. Resultatet er en saftig fortelling om intens kjærlighet og livskamp, dampende erotiske minner blandet med svart humor og historier om glemte lik, lave værer og om traktorens velsignelser.

Fremmedbok for kjærester av Xialou Guo
Zhuang reiser fra Kina til London for å lære seg engelsk. Hun blir kjæreste med en mye eldre mann og flytter inn hos han. Det er mye hun ikke forstår; både av kjærligheten, språket og det engelske livet. Språket utvikler seg gradvis og som leser følger vi denne utviklingen. Dette er en vakker og humoristisk bok om kjærlighet og om å komme som fremmed til et nytt land.

Diego og Frida av J.M.G le Cleézio
Vi følger ekteskapet mellom Diego Rivera og Frida Kahlo gjennom storm og stille. Deigo Rivera var en anerkjent kunstner i sin samtid. 40 år gammel gifter han seg med den mye yngre Frida Kahlo og et stormfullt ekteskap begynner, et ekteskap mellom en elefant og en due. Han var stor og tykk, hun var liten og tynn. I tillegg levde hun et liv i smerter. Sammen prega de den moderne kunsten og det meksikanske samfunnet. Dette er historien om to interessante liv og to sterke skjebner.

Anita:

En egen musikk / Vikram Seth
Her er det musikk og kjærlighet i skjønn forening! Om det ender lykkelig, skal jeg ikke røpe. Men – jeg kan røpe at det er mye lengsel og en varm tone gjennom hele boka. Bokens to hovedpersoner er fiolinisten Michael og pianisten Julia. Michael glemte aldri sin Julia fra studietiden i Wien, og i boka møtes de igjen 10 år etter. De innleder et hemmelig forhold, og musikken og dere forhold påvirkes gjensidig. Et moment i historien er også vissheten om at Julia er i ferd med å bli døv. Jeg måtte lete opp musikken og lytte til den i etterkant. Musikken er gitt ut på en dobbel-cd. Du finner den på spotify. En vakker leser- og lytteropplelvelse!

Exiting times / Naoise Dolan
Ava reiser fra Dublin til Hong Kong for å finne lykken, men får det ikke helt til. Hun blir kjent med Julian, en britisk bankmann, flytter inn hos han og utvikler et litt “sugar-daddy-aktig” forhold til han. Hun ignorerer sine instinkter og bedre viten, og lar det bare skje. Så reiser Julian på en lengre jobbreise og Ava treffer Edith. Edith tar henne med i teater, legger blomster igjen utenfor hos henne, er lett å prate med – og de utvikler et forhold. De har det fint sammen. Rett og slett fint. Men Ava har ikke fortalt at hun er sammen med Julian, bare at de er venner. Så hva gjør hun når Julian forteller at han kommer tilbake?
En rå, hjerteskjærende, engasjerende – og tørrvittig bok. Ava er verdensmester i å sabotere for seg selv, og hun irriterer meg og jeg heier på henne, og på kjærligheten. Hvordan det går? Les selv!

New York times skriver: “Echoes of Sally Rooney, but with a queer twist”

Babels hunder / Carolyn Parkhurst
Da Pauls Iversons faller ned fra et tre i hagen og dør, blir Paul desperat etter å finne ut av hva som skjedde den dagen. Han oppdager merkelige tegn rundt om i huset, som han forsøker å tolke. Han leter i fortiden, og vi blir kjent med kjærlighetshistoriens berg- og dalbaner. I et enda mer desperat forsøk, forsøker han å få hunden Lorelei til å snakke, slik at kanskje Lorelei kan fortelle hva som skjedde den dagen. Dette er en bok om en altoppslukende sorg og om kjærligheten som brått blir revet bort; hjerteskjærende, desperat og jeg gråt meg igjennom de siste sidene. Om du trenger å grine litt og å kjenne på de store følelsene, er dette boka for deg.

Translate »