KLASSEBESØK UTEN BIBLIOTEKAR

Det kan være aktuelt for klassen å komme til biblioteket for å jobbe med oppgaver. Vi som jobber på biblioteket ønsker å hjelpe elevene best mulig når de kommer. For å gjøre dette, er vi avhengig av å samarbeide med læreren. Vi kan være behjelpelige med å finne frem stoff på forhånd og si i fra om emner det er lite stoff om (slik at andre emner kan velges). Enkelte emner finnes det lite informasjon om og enkelte ganger har andre “tømt” hyllene før klassen kommer. Ved et samarbeid med lærer og bibliotekar får elevene et mer innholdsrikt og mer positivt bibliotekbesøk!

KLASSEBESØK MED BIBLIOTEKAR

Biblioteket tar gjerne imot skoleklasser som ønsker å besøke biblioteket. Klassen har da mulighet til å velge mellom flere tilbud:

Bokprat og lån av bøker
Omvisning i underetasjen og lån av bøker
Bokprat og orientering om biblioteket + lån av bøker
Omvisning og orientering om biblioteket + lån av bøker
Høytlesning for skoleklasser
Ca 1/3 del av tiden vil gå med til orientering fra bibliotekets side. Resten av tiden disponeres på egen hånd sammen med klassen. Bokprat må avtales minst to uker i forveien av klassebesøket.

Elevene må ha lånekort for å låne. De som ikke har det, må fylle ut skjema for dette. Disse fås ved henvendelse til biblioteket eller de kan skrives ut herfra (se lenke under). Skjemaene returneres minst en uke før klassebesøket– pass på at foresatte har skrevet under. Når klassen kommer, vil de få utdelt lånekortene.

Skjema for lånekort til barn (pdf)

Send mail til biblioteket@tnb.no for å avtale et besøk.

Translate »