Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Lørdagsuniversitetet – Fersk makrell og kald pils

18. september, kl.12:00 - 13:00

Professor Per G. Norseng leder for tiden et internasjonalt forskningsprosjekt, «The Last Ice Age», finansiert av Norges forskningsråd. Foredraget bygger på resultater fra dette prosjektet. På Østlandet var isskjæring og eksport av naturis en stor næring i siste halvdel av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Og til lokalt bruk ble det skåret is for salg i Norge helt til 1960-årene. Det tar for seg organiseringen og betydningen av isskjæring og eksport lokalt og følger isen ut til sluttbrukerne i nære og fjerne utland. Vi skal se på hvilken betydning den hadde for omleggingen av næringsmiddelindustri, logistikk, kosthold og drikkevaner, og hvordan den bidro til fremveksten av moderne byliv og økende økonomisk integrasjon regionalt, nasjonalt og internasjonalt i vår del av verden. Kanskje kan fish & chips sies å være det største norske bidraget til britisk kultur siden vikingtiden? Arrangementet er i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge 

Tønsberg og Færder bibliotek, Ruinene
Lørdag 18. september og 16. oktober kl. 12.00

Gratis inngang.

Detaljer

Dato:
18. september
Tid
12:00 - 13:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Tønsberg og Færder bibliotek, Ruinene
Storgaten 16
Tønsberg, 3126 Norway
+ Google-kart
Translate »