Fotoutstilling «Ritualer i norsk ramme» og Menneskemøter

29.08.2022

I uminnelige tider har mennesker hatt et ønske om å forstå verden og seg selv. Ofte har vi behov for å se ting i sammenheng og føle en indre ro. Et livssyn består av de svarene man gir på livets store spørsmål. Ordene religion og livssyn betegner ulike oppfatninger av livet og tilværelsen: Et livssyn er synet et menneske har på livet og rett og galt. En religion rommer i tillegg en tro på en høyere makt.

På biblioteket denne høsten skal vi utforske tro og tvil, etikk og moral. Fredag 2. september åpner fotoutstillingen Ritualer i norsk ramme. Fotograf Erlend Sæveruds bilder viser mangfoldet av religiøs praksis, slik det utfolder seg her hjemme i Norge. Gjennom utstillingen får du et visuelt møte med levd religion, omgitt av norske bondegårder, elver og bjørk- og grantrær. En forening av det «typisk» norske, og det som av mange har blitt betraktet som noe eksotisk og fremmed.

Utstillingen leder fram til arrangementet Menneskemøter torsdag 15. september på biblioteket i Tønsberg. Menneskemøter  er en programserie der formålet er å minske avstanden mellom folk ved å vise at mye er likt selv om noe er forskjellig. Tema for kvelden er hvordan tros- og livssynsorganisasjoner bidrar til å skape gode lokalsamfunn. Arrangementet er en del av Tros- og livssynsdagene som foregår i Tønsberg 15.-19. september.  

 

Translate »