Ellers er jeg ikke noe menneske

torsdag 17. desember 2020

Bokfakta:

Tittel:
Ellers er jeg ikke noe menneske
Forfatter:
Agnar Lirhus
Utgivelsesår:
2018

Mathilde er 14 år. Hun bor sammen med moren. Mathilde spiller mye World of warcraft og er mye alene. Mathilde er sjeldent på skolen, mye fordi når hun første er der så blir hun mobbet ganske kraftig. Eller det gjelder om hun møter klassevenninnene på luftetur med hunden også. Så de neste vennene Mathilde egentlig har er hunden Eddie. Og Xiu. Xiu spiller også wow, og de har blitt kjent med hverandre gjennom spillet. Men utover det vet de ikke noe særlig om hverandre. Noe som gjør det litt lettere fordi da kan de faktisk betro seg til hverandre. 

Litt av grunnen til at Mathilde holder seg hjemme er ikke nødvendigvis bare mobbingen. Det er det at de voksne på skolen ser bort og anerkjenner ikke at mobbingen skjer. Heller ikke kontaktlærer eller rektor bryr seg. Moren til Mathilde har egentlig nok med seg selv. 

Heldigvis får Mathilde mot til å kjempe for seg selv, mot mobberne. Ellers er jeg ikke noe menneske er utrolig fin bok til tross for at det er en bok om mobbing, vennskap over internett, finne sin egen styrke og om familie. 

Translate »