Dette er ikke oss

onsdag 12. mai 2021

Bokfakta:

Tittel:
Dette er ikke oss
Forfatter:
Neda Alaei
Utgivelsesår:
2019

Dette er ikke oss er skrevet av Neda Alaei. Moren til Sanna døde for nesten ett år siden. Sanna bor dermed alene med faren. Faren hennes vil bare sove og skrive. Dermed er det Sanna som må passe på at faren spiser, at de har mat i huset og lage mat i tillegg at hun bærer på sorgen etter tapet av moren. På toppen av det hele så vil ikke bestevenninnen hennes snakke med henne lengre.

En dag begynner Yousef i klassen hennes. Han er glad i å ta bilder og vil gjerne lære dette videre til Sanna. Yousef er kanskje som skjønner Sanna aller best nå fordi han også har mye ansvar hjemme. Det store spørsmålet er kan Sanna stole på Yousef?

Denne boken  er en av de fineste bøkene jeg leste i fjor. Det til tross for at det boken blant annet handler om døden, sorg, omsorgssvikt, vennskap, forelskelse og om å finne seg selv. Dette er ikke oss er debutboken til Neda Alaei, men hun skriver utrolig bra. Det er lett å kjenne seg igjen i hva Sanna går gjennom og man har lyst til å lese videre for å finne ut hva som skjer.

Neda Alaei vant Uprisen 2020, ungdommens egen pris, for denne boka.

 

Translate »