Bibliotekbygget i Revetal

Det stilige bygget med grøntarealer og sitteplasser rundt eies av Revetal Invest og står på en tomt som har blitt beskrevet som indrefileten i Revetal. Lokalene som huser biblioteket har et bruttoareal på 1.250 m2 og strekker seg over tre etasjer.

Material- og fargeholdningen er inspirert av det omkringliggende natur- og jordbrukslandskapet. Eksteriør og interiør harmonerer, og den interiørmessige identiteten er tilpasset den arkitektoniske helheten. Glidende overganger mellom eksteriør og interiør med gyllent, raffinert treverk gir en varm og lun velkomst. Det er valgt robuste materialer som teglstein, glass, treverk, kryssfinér og linoleum som tåler tidens tann.

Interiørkonseptet bygger videre på eldre bibliotek som ofte kjennetegnes som varige, solide og elegante med naturmaterialer og mørke fargeinnslag. Fargepaletten er varm, sober og formell, men samtidig hverdagslig. Moderne tekniske løsninger er integrert og en del av helheten.

Møbleringen sørger for å trekke dagslys inn i bygget og ivaretar sikt- og kommunikasjonslinjer. Variasjon bidrar til å skape et inkluderende og levende miljø. Løse gulvtepper, miljøbelysning og møbelgrupper danner rom i rommet.

Hver etasje har sin egen utforming, funksjon og atmosfære. I første etasje er det aviser, magasiner og smakebiter fra hele biblioteket. Om du vil, kan du nyte et lett måltid i kafeen eller trekke til borgerbordet med en kopp kaffe. Borgerbordet er laget av vår lokale trekunstner Vidar Flåteteigen og er ment som et “knutepunkt” for mennesker. Vidar Flåteteigen har også bygget fortellerbordet der barn kan skape sine egne historier ved hjelp av tegninger laget av illustratør Anita Flugund.

I andre etasje kommer du inn i tegneserienes verden, der Marvel-universet har fått en sentral plass. I tillegg kan du kikke i bokhyllene etter den neste gode fantasy-opplevelsen. Du finner grupperom hvis du trenger et sted å jobbe i ro og fred. I Blackbox’en legger vi opp til at du kan se film sammen med venner, delta på spillturneringer, bli motivert av en foredragsholder, komme tett på en forfatter og mye annet.

Den beste utsikten får du i tredje etasje. Slagene på Re i 1163 og 1177 setter sitt preg på deler av innredningen og samlingen. Middelalderen er til å se og ta på. Resten av rommet er fylt med kunnskap og fortellinger for alle som ønsker å lære, lese og bli inspirert.

Translate »