Barn (film)

fredag 11. desember 2020

Filmfakta:

Tittel:
Barn
Regissør:
Dag Johan Haugerud
Utgivelsesår:
2019

Dag Johan Haugerud er antakelig en av de som skriver de beste og mest «naturlige» dialogene i Norsk film.  Den filmen har fått masse priser inkludert flere Amandaer og Nordisk råds filmpris i 2020, men ble ikke nødvendigvis sett av så mange da den gikk på kino.

Det er synd for det er en av de beste norske filmer jeg har sett.  Utgangspunktet er en tragisk ulykke hvor en 13 år gammel gutt dør på en fotballbane, og det etter hvert viser seg at en jente i klassen har delvis skyld i tragedien. Hvordan reagerer da skole, foreldre og lokalsamfunnet på dette? Filmen viser en kompleks norsk hverdagsvirkelighet med et stort rollegalleri spilt av gode skuespillere, og har du alltid syntes at det klinger litt rart og teatralsk i mange norske filmer skjønner man at det er kanskje ikke er skuespilleren feil, men dårlig skrevet replikker. Til tross for det triste utgangspunktet er det og en til tider ganske morsom film så ikke la deg skremme av dette.

Dag Johan Haugerud har tidligere laget «Som du ser meg» i 2012 som har mange av de samme kvalitetene som denne, og skrevet flere bøker som er vel verdt å lese.

Anbefalt av Rune

Translate »